Kjøkkenprat, nyttige tips, triks og inspirasjon.
Her får du litt av alt!


Hva kjennetegner en god nettside?

Nettsiden din er din beste selger, og nettopp derfor bør du bruke en del tid på planlegging og design. Hva kjennetegner egentlig en god nettside?

Facebook straffer deg

Dårlig innhold blir ikke bedre av at du betaler for å få det vist, og nå straffer Facebook faktisk også annonsene til sider med dårlig innhold!

KAN MAN “LÅNE” BILDER FRA GOOGLE?

Visste du at fotografer kan ta betalt, og ganske mye, for at du bare har “lånt” et bilde til en Facebookpost? Google er en søkemotor - ikke et bibliotek du kan forsyne deg uhemmet av.

DÅRLIG SPRÅK KOSTER DEG KUNDER

Slurv med språk, altså særlig feil som skyldes at man ikke gidder å ta en stavekontroll, får meg til å tenke at slurver de med det, så slurver de kanskje med bremsene på bilen min også.

1 like = 1 prayer

Vi beklager bruken av gamle memes, men vi anser det faktisk som nødvendig. Vi har snakket mye om lik-og-del, og vi kommer til å fortsette å gjøre det så lenge bedrifter og andre sider har lik og del som en greie.

Ta gode bilder om natta

Bare stjernehimmelen og Melkeveien i seg selv kan være fascinerende å ta bilder av, og innimellom byr muligheten seg for virkelig store hendelser, som nordlys, meteorsvermer og måneformørkelser. Januar 2019 har flere av disse i vente, og vi gir deg noen tips til hvordan du kan feste det til bildebrikken! Malen for nattfoto er i store trekk den samme - det viktigste er å være ute.

10 INSTA-KONTOER VERD Å SJEKKE UT

Instagram er et av verdens største sosiale medier, og daglig lastes det opp rundt 100 millioner bilder. Hver dag deles det ut over 4 millioner likes! Vi har plukket ut våre favorittkontoer - ta en titt, og kommenter gjerne med dine egne favoritter!

VERDENS STØRSTE MARKEDSPLATTFORMER

Hvis jeg forteller deg at Facebook-brukere er mest aktive på fredager, eller at reisende i 2014 besøkte i snitt 38 ulike nettsider før de bestilte en reise, vil du fortsatt anse deg som en SoMe-guru? 

FOTOFORBUD - HVORFOR ER DET PROBLEMATISK?

Store artister så vel som privatpersoner forsøker med ujevne mellomrom å begrense fotografers tilgang til å gjøre jobben sin - nettopp å ta bilder. Men hvorfor er det problematisk?

Hvordan ta timelapse-video

Timelapse-video er ganske spektakulært og vekker oppsikt, men det er egentlig ganske enkelt å lage når man først klarer å sette seg inn i intervallene.

SEX, DRAP OG ROCK’N’ROLL

Det er ikke ”jeg elsker deg” det handler om, de tre vanskelige ordene, men de fleste skrivendes mareritt – overskriften. Du har kort tid på å fenge leseren, du må hekte dem så fort som mulig. Er du heldig og har skrevet en jevnt over god tekst, får du leseren med til siste setning.

KONKURRANSER PÅ FACEBOOK - HVA ER LOV, OG IKKE?

Visste du at du ikke kan gjøre hva du vil med en konkurranse på Facebook?  Å bruke konkurranser for å øke synligheten på Facebook er ikke bare blitt mer og mer vanlig, men med dagens algoritmer belønnes man veldig for riktig bruk av konkurranser.